Курсове по графичен дизайн, уеб дизайн, UX и UI дизайн
Loading...

Най-задълбочената програма по
дизайн, криейтив и визуализация
в България

  • Стартирай обучението си с безплатен курс

  • Учи от най-добрите експерти в индустрията

  • Стани успешен криейтив специалист

SoftUni Creative trainers
Звезден преподавателски състав от водещи експерти в България
500 часа учебно съдържание, практически упражнения и изграждане на портфолио
Индивидуална помощ от ментор в усвояване на учебния материал
Диплома за професия, сертификати от SoftUni и удостоверения от МОН
Достъп до общност за споделяне на знания с преподаватели, ментори и студенти
Съдействие за кариерен старт във водещи компании
400 000+
най-голямата и активна образователна общност в България
Блог статии
Виж всички
Инициативи
Искрен Иванов

Искрен Иванов

3D, Web & Graphic Designer

За мен най-интересният момент по време на обучението ми в СофтУни определено беше самото запознанство с хора/колеги от курса. Хареса ми, че хора на всякаква възраст и от всеки аспект на живота искат и имат желанието да развият и други умения, които биха могли да им помогнат в бъдеще. Тези хора ме научиха, че страхът от критика е реален и не трябва да му се поддаваш, а да се учиш от него.

Алица Димитрова

Алица Димитрова

Freelance Designer

Години наред се лутах между рисуването и непрофилирана работа в офис. Изучавах самостоятелно графичен дизайн, мечтаейки един ден да се реализирам финансово в креативна област, но нямах никаква представа как ще се случи това, нямах познания, нито опит. Онлайн курсовете и клипчетата в Ютуб не бяха достатъчни и започнах да изпитвам необходимост от структурирана програма, към която да се присъединя. Моят приятел, който беше изкарал доста курсове по програмиране в Софтуни, ми го препоръча. Изкарах един курс по Уеб дизайн там, който ми отвори очите за нов свят и ми даде увереност. Когато стана ясно, че ще има цялостна SoftUni Creative програма, нямаше какво да му мисля и се записах веднага.

Генади Георгиев

Генади Георгиев

Freelance Designer

Съветът ми към бъдещите курсисти е простичък. Следете внимателно всяка една от лекциите, понеже наистина има какво да научите от всеки един лектор, както и не пропускайте да си правите домашните. Така ще придобиете едно важно умение, което ще ви е от голяма полза в кариерата, а именно да умеете да завършите задачите си в зададени срокове. Не се замисляйте, ако искате да се занимавате с дизайн, точно това е програмата, с която може да стартирате успешно, от моя гледна точка никога не е имало момент, в който да си помисля, че съм сгрешил със записването на SoftUni Creative.

Кристина Стайкова

Кристина Стайкова

Freelance Designer

Едно от най-големите предимства на програмата е това, че цялата информация е изключително достъпна. Аз бях онлайн студентка и гледах лекциите почти всяка вечер. Времетраенето на всяка беше около три часа, което беше напълно достатъчно, за да мога да вникна добре в материала. Дори и да имах въпроси, можех да се обърна по всяко време към хора от екипа, което си беше чудесна възможност не само за доизясняване на материала, а и за обмяна на идеи. Благодарение на тази програма успях да намеря призванието си, да получа дори повече от необходимата ми подготовка за университета и да се чувствам сигурна в това, което правя.

Мартина Спасова

Мартина Спасова

Web Designer

Програмата включва курсове в различни направления от дизайна, така че е подходяща за хора, които още не са се ориентирали напълно. Обучението е доста интензивно, но материалът е добре разпределен и организиран. В рамките на една година усвоих работата с много графични програми, докоснах се до различни направления на дизайна, а и развих цялостния си усет към дизайна.

Моника Данчева

Моника Данчева

2D/UI Artist

Реших да запиша цялостната програма по дизайн, тъй като бях останала доволна от отворените курсове по Photoshop и Illustrator в SoftUni и знаех, че има какво още да науча, за да се развивам успешно. В програмата ме заинтригува това, че е широкообхватна и предоставя възможност за запознаване с всички сфери на дизайна – това, което държавните университети в България не предлагат.

Стефана Петрова

Стефана Петрова

Graphic Designer

Тъй като бях изцяло начинаеща, като изключим ползването на Photoshop за малки корекции, не знаех накъде искам да се развивам. Цялостна програми ми даде една обща представа и възможност да избера в коя посока искам да се развивам.

Ина Велева

Ина Велева

Student

Обратната връзка към проектите беше един добър критерий за самооценка, чрез който ние, студентите в цялостната програма, получихме възможността да разберем дали имаме повече талант в някоя сфера на дизайна, отколкото в друга.

Полина Тодорова

Полина Тодорова

UI/UX Designer

Цялостната програма по дизайн, криейтив и визуализация на SoftUni Creative е отличното начало, от което се нуждае всеки без опит в тази сфера. Силно препоръчвам присъствената форма на обучение, в която бях и аз, защото опитът, знанията и контактите, които се разменят на място, са безценни. Програмата обхваща разнообразни модули, благодарение на което бързо разбираш с коя част от дизайна би искал да се занимаваш в бъдеще.

Никол Илиева

Никол Илиева

Graphic Designer

Преди да науча за SoftUni Creative, още в студентските си години изучавах графичен дизайн. SoftUni Creative беше за мен едно предизвикателство към самата мен, за да затвърдя вече наученото и останах приятно изненадана, когато започна самата програма. Лекторите бяха много на ниво, винаги откликваха на допълните въпроси и никога не отказваха помощ. Освен затвърждаване на материала, който съм усвоила по време на висшето си образование, научих много нови неща, които дори ме мотивираха да се престраша и да се впусна в нова среда, като програмирането!

Христина Деведжиева

Христина Деведжиева

Graphic Designer

В SoftUni Creative получих качествени знания от най-добрите специалисти и практици от криейтив индустрията! Даде ми страшно много знания, от които ще мога да започна да надграждам изученото и да се специализирам в определена част от дизайна. Даде ми увереност и вяра в себе си, че мога да се справя дори с неща, които мислех, че ще са непосилни за мен.

Християна Георгиева

Християна Георгиева

Graphic Designer

Най-полезно за мен беше практическата работа с различни програми и разработването на разнообразни проекти. Беше ми интересно, когато преподавателите споделяха опита си с нас и ни даваха съвети за работата с бъдещите ни клиенти. Най-ценното, което ми даде академията е погледа върху различните аспекти в света на дизайнерството. Успях да придобия самочувствието, че мога да бъда добър дизайнер и вече започнах работа по странични проекти, които ще използвам при изготвяне на портфолиото си!

Светла Тилева

Светла Тилева

Graphic Designer

SoftUni Creative e инвестиция във вас, която няма друга подобна алтернатива! Няма да е лесно, но определено си заслужава усилието, времето и парите!

Илка Стоева

Илка Стоева

Graphic Designer

SoftUni Creative ми даде изключително много знания и цялостна представа за дизайн средата и общността у нас. От голяма полза бе колко отдадени на каузата да ни научат са преподавателите, които с готовност отговаряха на всички въпроси, не използваха почивките си, а прекарваха времето в дискусии с курсистите и постоянно даваха съвети в техните области. Благодарение на наученото в SoftUni Creative най-сетне се реших на стъпката на проектирам свой блог!

Ключовата роля на графичния и уеб дизайн

Дизайнът е навсякъде около нас и е неизменна част от всеки продукт, реклама, видео, сайт. Тенденциите и софтуерите се развиват непрестанно, с всеки изминал ден възникват нови инструменти за работа, ефекти и похвати. Можеш да намериш себе си във всяко от направленията - графичен дизайн или уеб (UX и UI) дизайн, след което възможностите за развитие са необятни. С всеки изминал ден търсенето на млади таланти в областта нараства все повече.

Именно затова в SoftUni Creative се стремим да предоставяме качествено, достъпно и практическо обучение по графичен дизайн и уеб дизайн. Създадохме широкообхватна цялостна програма, с която ти даваме възможност да развиеш ключовите си умения и да натрупаш полезни нови такива. В нея са включени курсове, обучения, видео уроци и лекции по разнообразни дизайн направления. Какво да очакваш от цялостната програма по дизайн, криейтив и визуализация на SoftUni Creative -  разгледай тук!

Какво е графичен дизайн и защо да го заложим на курсове по графичен дизайн в SoftUni Creative?

Графичният дизайн е процес, при който се съчетават символи, изображения и текст, така че да се получат завършени визии на определени идеи и послания. Той изисква задълбочени познания за комбинирането на цветове и цветови гами, за композиции и форми. Тясно свързан е с използването на типографии, както и с умелото боравене с дизайнерски програми като Photoshop, Illustrator и InDesign например.

Основните направления, в които се прилага, са графична идентичност, предпечатна подготовка, продуктов и уеб дизайн. При динамичния ритъм днес методът “учене чрез правене” е предпочитан в усвояването на дизайнерски умения. Затова и курсовете по графичен дизайн на SoftUni Creative са достъпни, качествени и практически насочени, така че да могат да превърнат и напълно начинаещи в истински професионалисти. Допълнително предимство е, че имате възможност да придобивате и обогатявате знания в нашите курсове по графичен дизайн с дистанционно обучение

Какво е уеб дизайн и какви са предимствата да запишете курс по UX и/или UI дизайн?

Уеб сайтовете са резултат от общия труд на уеб разработчици и дизайнери. Програмистите изпълняват техническата част, след като имат визуално задание от уеб дизайнерите. Последните съчетават дейности и компетенции като Уеб графичен дизайн, UX дизайн, или дизайн на потребителското изживяване и UI дизайн, или дизайн на потребителския интерфейс. Качественото обучение в курсовете по уеб дизайн на SoftUni Creative ще ви помогнат да навлезете бързо в света на дизайна чрез метода “учене чрез правене”. След тях бързо и успешно ще можете да приложите наученото на практика.

Защо да изберем SoftUni Creative за обучението си по уеб и графичен дизайн?

Цялостната програма по дизайн, криейтив и визуализация на SoftUni Creative предлага качествено, достъпно и практически насочено обучение, което превръща начинаещите в сферата в готови за работа професионалисти. Защо да я изберете:

  • Безплатен входящ курс. Design Basics ще ви даде начални знания и ще ви помогне да прецените дали желаете да се занимавате с графичен и/или уеб дизайн.
  • Топ експерти в областта на дизайна. Практикуващи професионалисти с готовност споделят опита си по разбираем начин.
  • Множество доволни студенти, които с радост препоръчват програмата.
  • Възможности за професионално развитие. Изградената мрежа от партньорства на кариерния ни център дава възможност на успешните ни студенти да започнат работа в сферата на уеб и графичен дизайн скоро след като завършат.
Виж още

b2b Leaders of Influence Awards 2023

Първа награда за Business of Influence (Светлин Наков)

b2b Leaders of Influence Awards 2023

Втора награда за Leadership (Екатерина Темелкова)

Career Show Awards 2023

Бронз - Трето място в категория "Изпълнителен директор"

Career Show Awards 2023

Сребро - Второ място в категория "Мениджър"

b2b Media Awards 2023

Първо място за Изпълнителен директор на годината за Екатерина Темелкова, CEO на SoftUni

b2b Media Awards 2023

Второ място за "Иновативен продукт/услуга" за "Най-задълбочената професионална програма по QA инженерство в България"

b2b Media Awards 2023

Първо място за "Успешно развитие на бизнес организация"

Career show awards 2023

15-то място в класация "100-те най-добри работодатели в България"

Forbes Business Awards 2023

Финалист в категория „Услуги“

Company of the year 2022

Технологичен лидер в образованието

Forbes Business Awards 2022

Финалист в категория „Услуги“

Forbes Business Awards 2022

Финалист в категория „Иновативна компания“

Годишни награди за благотворителност и КСО „Златно сърце“ 2022

Първа награда в категория Образование: Двигател на Дигиталната революция и ИТ сектора

Любима марка 2022

Първо място в категория „Образование“

b2b Media Awards 2022

Първa награда за „Успешно развитие на бизнес организация“

b2b Media Awards 2022

Първа награда за изпълнителен директор на годината за Иван Ненков СЕО на SoftUni

b2b Media Awards 2022

Втора награда за „Иновативна компания на годината“

Любима марка 2022

Трето място в категория „Иновативна компания“

Career show awards 2022

Бронз – Трето място в категория „Най-добър работодател“

Career show awards 2022

Сребро - Второ място в категория "Изпълнителен директор"

Career show awards 2022

Злато - Първо място в категория "Инсентив стратегия"

Career show awards 2022

Сребро - Второ място в категория "Стратегия за признание на служителите"

Career show awards 2022

Сребро - Второ място в категория "Най-добър работодател" - Образование

Career show awards 2022

51 място в класация "100-те най-добри работодатели в България"

b2b Media Awards 2022

Трета награда за „Иновативна услуга – СофтУни Светлина“

Най-добър работодател - Образование

Career Show Awards 2021

Социален проект в отговор на пандемията

b2b Media Awards

Първо място в категория "Образование"

Company of the year

Бизнес лидер на годината

b2b Media Awards

51 място в класация "100-те най-добри работодатели в България"

Career Show Awards 2021

Финалист в категория "Услуги" 2021

Бизнес награди на Forbes

Най-добър работодател - Образование

Career Show Awards 2020

Инвеститор в знанието

Българския форум на бизнес лидерите

Високи постижения в иновациите

Български форум на бизнес лидерите 2018

Награда за обществена дейност за 2018 г.

Бизнес награди на Forbes

Първо място в категория "Развитие на бизнеса" 2017 г.

Бизнес награди на Forbes

Първо място в категория "Образование"

Новатори в образованието

Категория „Образователна организация“ 2017г.

Барок

Награда за образование за 2016 г.

БАИТ - Българска Асоциация по Информационни Технологии

Иновативно предприятие на годината 2016

Иновации за развитие на таланти

Най-добър стартиращ бизнес за 2015 г.

Бизнес награди на Forbes

Награда за обществена дейност за 2015 г.

Бизнес награди на Forbes

Образователна платформа за 2015 г.

Български Уеб Награди

Награда за образование за 2014 г.

БАИТ - Българска Асоциация по Информационни Технологии

Благодарим ти за високата оценка!

Бихме ти били благодарни, ако ни оцениш и в Google.

star image star image star image star image star image

ОЦЕНИ НИ
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.