Преподаватели - SoftUni Creative
Loading...

Преподаватели

НАУЧИ ОЩЕ

Антон Аладжов

Creative Director evedo.co

Антон Аладжов

Creative Director evedo.co

Антон Аладжов е уеб и визуален мултидисциплинарен дизайнер. Опитът му като дизайнер започва през 2006 г., когато създава първите си сайтове. Завършил е "Компютърни технологии и системи" в комп. техникум в Правец. След това е записал "Пластични изкуства" в НБУ. В момента е фрийлансър за различни уеб проекти, а също така е и креативен директор и ко-създател на платформата за събития "Evedo". Води и съвместен аудио подкаст "Дизайнът на нещата".

НАУЧИ ОЩЕ

Росен Дуков

CEO, Deffecto

Росен Дуков

CEO, Deffecto

Росен Дуков е един от най-разпознаваемите графични дизайнери в Европа. Предприемач и лидер на екип специалисти в Deffecto. В портфолиото на Deffecto изпъкват много реализирани проекти в сферата на графичен и уеб дизайн, филмова и телевизионна постпродукция и др. Част от клиентите на студиото са Coca-Cola, HBO и др. Носител е на призове от iStock, Photoshop Café и др.

НАУЧИ ОЩЕ

Добриян Добрев

Senior Product Designer, VMWare

Добриян Добрев

Senior Product Designer, VMWare

Добриян Добрев е Senior Product Designer в екипа на VMware. Добриян работи в сферата на UX повече от 10 години като преди това е работил като инфографичен дизайнер за Капитал/Икономедия. Също така поема ролите на технически консултант за портфолиото от продукти, ползващи технологии за виртуална/добавена реалност и VUI/chatbots. През 2017 година получава UX Design Award Nomination. Той е ментор на първия в света WebVR инкубатор. Автор на статии на тема интерактивен дизайн, информационна архитектура и дизайн за добавена и виртуална реалност.

НАУЧИ ОЩЕ

Васил Даскалов

Основател на проекта "The Bucks Town’s work"

Васил Даскалов

Основател на проекта "The Bucks Town’s work"

Васил Даскалов прави първите си опити в монтажа през 2005 г. Отначало помага в студентски курсови работи, като паралелно се занимава и с фотография, след което през 2009 г. допълва практиката си със заснемане и монтаж на музикални видео клипове. Постепенно добива опит и в други художествени жанрове и така през 2010 г. създава и проекта “The Bucks Town’s work”, който има за цел да помага на независими артисти. Към момента се занимава професионално със заснемане, монтаж и постпродукция на видео материали в художествените жанрове. Монтажист е първия 3D български филм за нестинарството "Стъпки в огъня".

НАУЧИ ОЩЕ

Станислава Костова

Graphic Designer

Станислава Костова

Graphic Designer

Станислава Костова се определя като любопитен артист, който не спира да се предизвиква. Работи повече от 10 години като графичен дизайнер към различни компании, агенции, а също така и на свободна практика. В работния си процес използва основните програми на Adobe за графична обработка. Различните брандове допринасят за портфолио от разнообразни проекти. В част от свободното си време се разсейва отново с изкуство и създава постери на различни теми.

НАУЧИ ОЩЕ

Павлина Бонева

Creative Director, The Smarts

Павлина Бонева

Creative Director, The Smarts

Павлина Бонева завършва комуникационен дизайн в Германия и след това работи в големи интернационални рекламни агенции като Ogilvy Düsseldorf, McGarryBowen, Butter и Isobar Germany. През 2015 се връща в България и продължава творческия си път в The Smarts. Носител е на многобройни международни и национални награди в сферата на рекламата и изкуството - Effie, Epica, IAB Mixx Awards, Gutenberg Germany, German Design Award и FARA. През последните няколко години тя е част от журито на българския рекламен фестивал ФАРА, Cannes Lions Young Creatives, както и в интернационалния рекламен фестивал в Киев KIAF.

НАУЧИ ОЩЕ

Титко Титков

Digital art specialist, BlueSub

Титко Титков

Digital art specialist, BlueSub

Титко Титков се занимава с 3D анимация от единадесет години. Участвал е на национална олимпиада по информационни технологии, с 3D анимационен проект, където печели шесто място. Работил е по редица различни по характер лични проекти, свързани с триизмерното изкуство. Завършва с отличие курса "3D анимация за игралната индустрия" в СофтУни. След него, с още няколко участници от курса сформира студио 3DCG Arts, където работи като 3D артист и гейм разработчик по прототипите на заглавията: Golden Apple: Adventures, Cooking Frenzy VR и Quantum Run. Работил е като 3D генералист във филмовата индустрия. Част от проектите, с негово участие включват: втори сезон на анимацията Space Yoghurt и анимационния шорт: “Момичетата от улица Върбова”. В момента работи като специалист по дигиталните изкуства в сферата на продуктовия дизайн.

НАУЧИ ОЩЕ

Стефан Велев

Creative Director, Areté Creative Agency Founder, Redy Print Studio

Стефан Велев

Creative Director, Areté Creative Agency Founder, Redy Print Studio

Стефан Велев е Creative Director и основател на Areté - криейтив агенция, създадена с амбицията да помага на брандовете да намерят своя уникален стил и да изпъкнат сред мислите на своите клиенти, чрез брандинг и визуална идентичност. Също така, създава и собствено печатно студио под името Redy, което да затвори кръга от услуги и да гарантира перфектно качество на произведените материали. Освен графичен дизайнер с близо 10 г. опит, Стефан е и предприемач, създател на брандове, нестандартни за българския пазар като Milo (саркастични поздравителни картички), Memorica (създаване на картини от снимки), Uplift (освежаване на стари асансьорни кабини), Tooshy (безшевно бельо с интересни дизайни), както и Taggy (първата в България Instagram Hashtag фото станция).

НАУЧИ ОЩЕ

Петър Стефанов

Architect and Founder of Studio-Pi

Петър Стефанов

Architect and Founder of Studio-Pi

Петър Стефанов е завършил архитектура в ENSA-V (Франция) през 2009 г. Работи като архитект, интериорен дизайнер, предприемач в различни сфери и фрийлансър за България, Китай, Нова Зеландия, Португалия и Холандия. Бил е номиниран за "Проект на годината" от КАБ през 2019 г. за реконструкцията на Младежки дом Варна. Занимава се с 3D моделиране, визуализации и използва SketchUp от 2005 г. Преподава 3D моделиране, 2D проектиране и проектиране на UX/UI във ВСУ "Черноризец Храбър". Води курсове по SketchUp от 2016 г. Открива собствена фирма "Букварх"ООД и архитектурно студио "Studio-Pi" през 2019 г.

НАУЧИ ОЩЕ

Даниел Дунгьов

Senior Manager - Product Design, CleverTap

Даниел Дунгьов

Даниел Дунгьов е старши мениджър, продуктов дизайн в CleverTap, треньор и съосновател на Фигмайстор, Партньор и водещ дизайнер в Agency HYPE и преподавател в Softuni Creative. Интересите и опитът му се простират измежду потребителски проучвания, продуктова стратегия и дизайн системи. Той проповядва Jobs-to-be-done методологията и смята, че трябва всеки един дизайнер да се стреми да дава резултати и стойност преди всичко друго.

НАУЧИ ОЩЕ

Тодор Хлебаров

Co-Founder, Cosmonavt

Тодор Хлебаров

Co-Founder, Cosmonavt

Тодор Хлебаров е опитен художник и аниматор с повече от две десетилетия опит в областта на рисуването, анимацията и дизайна. Той се отличава със своя преподавателски подход, който съчетава практическите умения и ключовата теория, необходими за успешното професионално развитие в света на анимацията. Благодарение на обучението си по съвременно изкуство в Lancaster University и бакалавърска степен по анимационно кино от НБУ, водена от Анри Кулев, Пенчо Кунчев и Севина Иванова, Тодор има солидна академична основа, която допълва неговия професионален опит. Като част от основателите и моушън дизайнер в студио Космонавт, той е работил с над 60 частни клиенти, допринасяйки за развитието на брандове от България, Европа и отвъд океана. Като ментор в ABLE Mentor и жури в ученическото състезание "Идеята ми е супер!", Тодор е посветен на насърчаването на младите таланти да намерят своето място в света на анимацията. С над 3000 обучени студенти в SoftUni, той е доказан експерт в обучението на амбициозни аниматори. В своите курсове по After Effects Fundamentals и Advanced, Тодор се фокусира върху предоставянето на практически знания и техническа експертиза, като същевременно насърчава творчеството и себеизразяването на своите ученици.

НАУЧИ ОЩЕ

Мирослав Иванов

Founder & CEO, Creative Corner

Мирослав Иванов

Founder & CEO, Creative Corner

Мирослав Иванов е Web Designer & Webflow Expert с над 10 години опит в индустрията. Започва кариерата си като девелопър, а малко след това добавя и дизайн към своятa експертиза. Дълги години работи като фрийлансър, а от 2019 година насам ръководи собстветно дизайн студио - Creative Corner.

НАУЧИ ОЩЕ

Невена Златарева

Founder, Nev'z photography

Невена Златарева

Founder, Nev'z photography

Невена Златарева се занимава с фотография повече от 10 години. Тя е фотограф по душа и по призвание и вярва, че има красота във всичко наоколо, просто трябва да отворим сърцето си, за да я видим. Завършила е магистърска програма “Фотографско изкуство“ в НБУ. Към днешна дата развива собствен бизнес, в областта на фотографията - има фотографско студио Nev'z photography. През 2018 година прави първата си авторска фотограска изложба "Обратна връзка".

НАУЧИ ОЩЕ

Цветелин Николов

Founder, DesignOpsBg

Цветелин Николов

Founder, DesignOpsBg

Цветелин Николов е водещ продуктов дизайнер и основател на DesignOps, както и на новаторския дигитален продукт UXReport. Със специализация в "Бизнес администрация и мениджмънт" и дългогодишен опит в дизайна на потребителско изживяване, той успешно съчетава знания и умения в областта на продуктовия мениджмънт и софтуерната разработка. Чрез DesignOps се стреми да революционизира продуктивността на дизайнерските роли. В момента разработва UXReport – иновативен продукт, насочен към подобряване на достъпността, ползваемостта и маркетинга, който обещава да трансформира взаимодействието на потребителите с технологиите. Освен това, предоставя консултантски услуги, като внася своята експертиза и иновативни решения в различни проекти.

НАУЧИ ОЩЕ

Борислава Караджова

Co-founder, Sisters in Draw

Борислава Караджова

Co-founder, Sisters in Draw

Борислава Караджова, по-позната като Borislava Madeit, е завършила магистър в специалност "Плакат и визуалнa комуникация" в НХА, София. Работи в сферата на авторската и едиториал илюстрация, графичен дизайн, мюрал и др. Работила е по проекти с United Nations, Hendrick's Gin, Absolut Vodka, Telenor, Fine Acts и Vagina Matters.

НАУЧИ ОЩЕ

Дарина Милкова

Training Delivery Specialist, SoftUni Creative

Дарина Милкова

Training Delivery Specialist, SoftUni Creative

Дарина Милкова е част от екипа, който разработва обученията в SoftUni Creative на позиция Training Delivery Specialist и е с над пет години опит в усъвършенстването и прилагането на уменията си в PowerPoint. Работейки на позиции, изискващи голямо внимание към детайлите и креативното мислене, Дарина е открила, че във всяка презентация се крие възможност за трансформация, ефективност и креативност.

НАУЧИ ОЩЕ

Никол Николчева

Co-founder, Pattern Visual Production Studio

Никол Николчева

Co-founder, Pattern Visual Production Studio

Никол завършва бакалаварска степен с почести по "Комерсиална фотография" в университета Arts University Bournemouth в Бо̀рнмът, Англия. От 2014 г. досега работи по множество фотографски и видео проекти. Тя е оператор, специалист цветови корекции и фотограф на множество независими проекти. Работила е като продуктов фотограф за "Global Brands" и след това специализира главно в комерсиалното заснемане на видеа и концептуални фотосесии.

НАУЧИ ОЩЕ

Христина Христова

Senior Web Designer, TINQIN

Христина Христова

Senior Web Designer, TINQIN

Христина Христова е илюстратор и графичен дизайнер, вдъхновяващ се от мечтите, музиката и света около себе си. От няколко години се занимава активно с дигитална илюстрация, като нещата ѝ са най-често с магическа тематика и целят да оставят място за свободна интерпретация от всеки. Софтуерът, който използва всекидневно, е Procreate. Зад гърба си има проекти в музикалния бранш, а в момента работи и по създаването на първата си илюстрирана книга.

НАУЧИ ОЩЕ

Александра Милева

Creative & Lead, Etha

Александра Милева

Creative & Lead, Etha

От дърворезба и графичен дизайн до социални дейности и корпоративни предизвикателства, Александра Милева усъвършенства уменията си, развивайки страст към творческия процес в и извън организациите. С богат опит зад гърба си, с желание за постоянно усъвършенстване като Арт и Криейтив директор в големи бизнеси за козметика и био храни, Александра е перфектният водач за всеки, който иска да опознае света на дизайна на опаковки.

Стани преподавател в СофтУни

виж повече
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.