Преподаватели - SoftUni Creative
Loading...

Преподаватели

НАУЧИ ОЩЕ

Антон Аладжов

Creative Director evedo.co

Антон Аладжов

Creative Director evedo.co

Антон Аладжов е уеб и визуален мултидисциплинарен дизайнер. Опитът му като дизайнер започва в далечната 2006-та година, когато създава първите си сайтове професионално и един от първите му клиенти е компютърният техникум в Правец. В момента работи като фрийлансър за различни уеб и проекти за дигитални устройства, а също така е и креативен директор и ко-създател на платформата за събития – www.evedo.co.

НАУЧИ ОЩЕ

Петя Савова

Founder & Creative Partner, SHED

Петя Савова

Founder & Creative Partner, SHED

Петя Савова е легенда в българския графичен дизайн. Над 15 години разтърсва рекламния свят със смелите си работи, изпълнени със смисъл, естетика и професионализъм. Известна е с шарения си характер, независимо дали е креативен директор в Saatchi&Saatchi, машина в BBDO, нечовек в Noble Graphics, умна в The Smarts или ще е Motion graphics nerd в Cinemotion, ще създава красиви сайтове в Despark, апликейшъни за Wacom или просто ще фрийленсва дизайн на сноубордове или корици за Капитал през уикендите.

НАУЧИ ОЩЕ

Светлана Цонева

Основател, Pixel House

Светлана Цонева

Основател, Pixel House

Светлана Цонева има повече от 17 години опит в областта на графичния и уеб дизайн. През 2008 година основава уеб студио Pixel House, което за повече от 10 години стои зад професионалното позициониране на над 80+ значими брандове. Светлана и екипа й са едни от водещите експерти в България за създаване и редизайн на цялостна корпоративна идентичност и онлайн присъствие на марката - web дизайн и изграждане на сайтове, присъствие в социалните мрежи и визуална репутация.

НАУЧИ ОЩЕ

Стефан Иванов

Senior UX Architect, Infragistics

Стефан Иванов

Senior UX Architect, Infragistics

Стефан е магистър по Медийна Информатика от университета в Ахен, Германия със специализация в сферата на HCI и UX Дизайн. След дипломирането си той поема по интересен кариерен път включващ разработката на интерфейси за мобилни приложения, стартира собствена компания, дава началото на първия цялостен курс по UX Дизайн в България и от три години насам работи над визията за продуктите на Инфраджистикс като Старши UX Архитект.

НАУЧИ ОЩЕ

Добриян Добрев

UX Lead, Coca-Cola

Добриян Добрев

UX Lead, Coca-Cola

Добриян Добрев е UX Lead за Coca-Cola в екипа на EMEA IT Marketing. Добриян работи в сферата на UX от 7 години като преди това е работил като инфографичен дизайнер за Капитал/Икономедия. Също така поема ролите на технически консултант за портфолиото от продукти ползващи технологии за виртуална/добавена реалност и VUI/chatbots. През 2017 получава UX Design Award Nomination. Той е ментор на първия в света WebVR инкубатор.

НАУЧИ ОЩЕ

Васил Даскалов

Продуктов директор, "iMa3x"

Васил Даскалов

Продуктов директор, "iMa3x"

Васил Даскалов започва да се занимава с монтаж през 2005 г. Отначало монтира студентски курсови работи, след което през 2009 г. допълва практиката си с монтаж на музкални видео клипове. Към момента се занимава професионално със заснемане, монтаж и постпродукция на клипове и филми. Монтирал е първия 3D български филм за нестинарството „Стъпки в огъня“

НАУЧИ ОЩЕ

Павлина Бонева

Creative Director, The Smarts

Павлина Бонева

Creative Director, The Smarts

Павлина Бонева завършва комуникационен дизайн в Германия и след това работи в големи интернационални рекламни агенции като Ogilvy Düsseldorf, McGarryBowen, Butter и Isobar Germany. През 2015 се връща в България и продължава творческия си път в The Smarts. Носител е на многобройни международни и национални награди в сферата на рекламата и изкуството - Effie, Epica, IAB Mixx Awards, Gutenberg Germany, German Design Award и FARA. През последните няколко години тя е част от журито на българския рекламен фестивал ФАРА, Cannes Lions Young Creatives, както и в интернационалния рекламен фестивал в Киев KIAF.

НАУЧИ ОЩЕ

Титко Титков

Digital art specialist, BlueSub

Титко Титков

Digital art specialist, BlueSub

Титко Титков се занимава с 3D анимация от единадесет години. Участвал е на национална олимпиада по информационни технологии, с 3D анимационен проект, където печели шесто място. Работил е по редица различни по характер лични проекти, свързани с триизмерното изкуство. Завършва с отличие курса "3D анимация за игралната индустрия" в СофтУни. След него, с още няколко участници от курса сформира студио 3DCG Arts, където работи като 3D артист и гейм разработчик по прототипите на заглавията: Golden Apple: Adventures, Cooking Frenzy VR и Quantum Run. Работил е като 3D генералист във филмовата индустрия. Част от проектите, с негово участие включват: втори сезон на анимацията Space Yoghurt и анимационния шорт: “Момичетата от улица Върбова”. В момента работи като специалист по дигиталните изкуства в сферата на продуктовия дизайн.

НАУЧИ ОЩЕ

Румен Тасков

Lead Artist, VFX

Румен Тасков

Lead Artist, VFX

Румен Тасков има 7 годишен практически опит в сферата на визуалните изкуства - реклами, кино-продукции, музикални клипове, 3Д мапинг, моушън графика. Много добре познава всички компоненти на After Effects и приложението им към различни типове визуална дейност. Досегашният си опит е натрупал във фирми като Скрийн Брадърс, NU BOYANA, Lipsync и StoryME.

НАУЧИ ОЩЕ

Стефан Велев

Art Director, Areté Creative Agency

Стефан Велев

Art Director, Areté Creative Agency

Стефан Велев е арт директор и предприемач с близо 8 години опит. Специалист е в създаването на визуална идентичност и бизнеси, нестандартни за пазара. На първо място гледа на себе си като графичен дизайнер, а всичко останало, с което се занимава надгражда и допълва цялостната картинка. Създател е както на собствено дизайн студио - Areté Creative Agency, така и на марка за саркастични поздравителни картички на първата в България Hashtag фото будка.

НАУЧИ ОЩЕ

Иван Савков

Senior UI Designer, Accedia

Иван Савков

Senior UI Designer, Accedia

Иван Савков е с над 10 години опит в сферата на графичния, уеб и мобилен дизайн. По природа е художник, но пътят му го отвежда в по-комерсиална сфера, а именно тази на дизайна. През годините е работил в различни аспекти на дизайна като опита му е много по-голям в работата с лого, бранд индентичност, принт и графичен дизайн. В момента се занимава основно с UX и UI дизайн за мобилни приложения, игри и софтуер.

НАУЧИ ОЩЕ

Глория Шуглева

Digital Artist, Illustrator & Designer, GloryArt Studio

Глория Шуглева

Digital Artist, Illustrator & Designer, GloryArt Studio

Глория Шуглева се занимава с графичен дизайн и илюстрация от 2014. Работила е за рекламни агенции и софтуер стартъпи, както и фирми като OfficeRND, Payhawk, Neskafe, Aniventure ComicCon, iGreet, The Hire, Infragistics, PETS&U и SmartSuite. Работата ѝ може да откриете на https://www.gloryart.co