Учебен план Учебен план - SoftUni Creative
Loading...

Учебен план

Учебният план на SoftUni Creative представлява специална селекция от курсове по криейтив, дизайн и визуализация, насочени към усвояването на фундаментални знания и придобиването на практически умения, приложими във всяка сфера.

Всички успешно преминали през безплатния курс Design Basics могат да продължат обучението си във Fundamentals Program, където ще преминат през всички основополагащи обучения в сферата на криейтива и ще натрупат достатъчно опит, за да развият своята кариера или бизнес.

Professional Program предоставя възможност на курсистите да придобият конкретна професия на експертно ниво, като всяко професионално направление съдържа обучителни модули, чрез които курсистите ще придобият специализирани познания и умения. Формите на обучение в SoftUni Creative са присъствена и онлайн.

free

Design Basics

3 кредита 4 седмици
Учебен план

Fundamentals Program

36 кредита 7 месеца

Програмата се състои от най-ключовите обучения по дизайн, благодарение на които ще натрупате фундаментални знания, практически умения и опит от водещите експерти в България.

Professional Program

Професионалните модули дават възможност за по-нататъшна квалификация и придобиването на специалност в най-търсените дизайн направления.

Graphic Designer
Graphic Design Tools 30 кредита 4 месеца
Illustrator Advanced
Photoshop Advanced
Graphic Design for Business 27 кредита 4 месеца
Design for Ads
Brand Design
Web Designer
Web Design Tools 30 кредита 4 месеца
Illustrator Advanced
Figma Software
Web Design for Business 27 кредита 4 месеца
UX & UI Prototyping and Psychology
UX & UI User Journey
Motion Designer
Motion Design Tools 30 кредита 4 месеца
After Effects Advanced
Premiere Pro Advanced
Motion Design for Business 27 кредита 4 месеца
Cinematography
Motion in Advertising
Design Basics
Как да кандидатствам?

Обучението в SoftUni Creative е подходящо както за напълно начинаещи, така и за хора с начален до среден опит в дигиталния дизайн, както и собственици на бизнес. Всичко, което ти е необходимо, за да кандидатстваш е силна мотивация за развитие в света на дизайна и визуализацията. Курсът по Design Basics е напълно безплатен.

Кандидатствай
Кандидатствай

Всичко, което трябва да направиш е да подадеш своята кандидатура за безплатния подготвителен курс Design Basics. Ако кандидатурата ти бъде одобрена, ще имаш възможност да се включиш в обучението, по време на което ще изучаваш концепции от света на дизайна. Курсът завършва с финален изпит, който е приемен за програмата.

Кандидатствай
Design Fundamentals
Как ще протече обучението ми?

Ако успееш да се справиш с приемния изпит, ще можеш да продължиш обучението си във Fundamentals Program. Програмата ще ти даде възможност да преминеш през всички основополагащи сфери на дизайна и визуализацията, усвоявайки фундаментални практически умения и солидна основа от познания. По време на всеки един от курсовете ще участваш в редица практически упражнения и ще работиш над индивидуален практически проект, черпейки опит от най-изявените криейтив експерти в България.

Professional Program
Какво следва след Fundamentals Program?

Всички желаещи ще могат да доразвият своите умения и да придобият професия в едно от 3-те най-търсени професии в сферата на дизайна и визуализацията - Graphic Design, Web Design, Motion Design. Курсистите ще усвоят експертни знания и ще могат да стартират кариера, благодарение на специално селектираните курсове за напреднали, чрез които ще имат възможност да развият експертизата си на високо ниво, работейки върху реални проекти и използвайки най-иновативните похвати в сферата на дизайна.

Кариерно Съдейтвие
Дипломиране и кариерно съдействие

След успешно преминаване през курсовете на избраното професионално направление и събиране на необходимия брой кредити, курсистите придобиват официална диплома за професия от СофтУни. От кариерно съдействие могат да се възполват всички успешно дипломирали се курсисти, изразяващо се в безплатни консултации с кариерен специалист и директни препоръки за работа във водещи български и международни компании.

Graphic Designer 96 кредита

Графичният дизайн е неизменна част от всеки продукт, а сферата - бързоразвиваща се, което я прави доста предизвикателна. Тази професия е една от най-търсените в момента, както в малките и средни бизнеси, така и в големи международни компании. Графичният дизайнер е съвкупност от много умения - задълбочени познания за композиция и форма, цвят, цветни гами, ефекти, маски и видове специализирани палитри, използвани и стандартизирани в съвременните графични софтуери. Всичко необходимо, за да започнете успешна кариера в областта, ще откриете в програмата на SoftUni Creative.

Web Designer 96 кредита

Уеб пространството е необятно, а дизайнът е неговата обвивка. Графичното оформление на потребителски интерфейси е ключ към много възможности за професионално развитие. Уменията за изграждане на функционални и адаптивни уеб сайтове се крият в редица от стъпки като проучване, прототипиране, дизайн на сайта и валидиране на постигнатото, създаване на определени бутони, страници и елементи. Тези познания в UX и UI областта за оптимизиране на апликации и сайтове помагат на уеб дизайнера да бъде предпочитан от потенциалните клиенти на неговите услуги. Сферата се развива и разраства непрестанно, следваща последните тенденции в областта. Нужните знания и умения за успешен уеб дизайнер може да откриете в SoftUni Creative.

Motion Designer 96 кредита

Светът на киното и анимацията е навсякъде около нас и се развива непрестанно. Сферата е една от най-търсените, тъй като предлага много възможности за развитие. Сред уменията, нужни за тази професия са монтажа, работа със звукови и видео ефекти, създаване на графични анимации чрез работа със специализирани софтуери, използване на различни инструменти за движение на обектите, работа с маски и ефекти. Всички необходими умения нужни на един моушън дизайнер може да откриете в SoftUni Creative.