Учебен план Учебен план - SoftUni Creative
Loading...

Учебен план

Професионалната програма на SoftUni Creative има за цел да изгради всички ключови умения, необходими за успешната кариерна реализация и на всеки криейтив специалист и придобиване на професия. Програмата стартира с безплатния курс Design Basics, който дава начални познания в сферата на дизайна и криейтива.

Всички успешно преминали през безплатния курс Design Basics, могат да продължат обучението си в модула Design Fundamentals, където ще преминат през всички основополагащи направления в сферата на дизайна и криейтива, придобивайки най-важните умения, необходими за последващото им развитие като криейтив специалисти.

Professional Modules е третият етап от програмата и предоставя възможност на курсистите да придобият конкретна професия на експертно ниво, като всяко професионално направление съдържа обучителни модули, чрез които курсистите ще придобият специализирани познания и умения.

free

Design Basics

3 кредита 4 седмици
Учебен план

Design Fundamentals

36 кредита 8 месеца

Модулът Design Fundamentals комбинира в себе си най-важните направления в сферата на криейтива, дизайна и визуализацията, чрез които ще придобиете фундаменталните познания и умения, необходими на всеки успешен криейтив специалист.

Учебен план

Professional Modules

Професионалните модули дават възможност за специализация и придобиване на професия на експертно ниво в най-търсените на пазара направления в сферата на дизайна, криейтива и визуализацията.

Graphic Designer
UX and UI Designer
Animator and Motion Designer
За кого е?
За кого е подходяща програмата?

Програмата на SoftUni Creative е подходяща както за напълно начинаещи, така и за хора с начален до среден опит в сферата на дизайна и криейтива. Всичко, което ти е необходимо, за да се включиш в програмата е силна мотивация за развитие в света на дизайна, криейтива и визуализацията.

Design Basics
Как да кандидатствам?

Всичко, което трябва да направиш е да подадеш своята кандидатура за безплатния подготвителен курс Design Basics. Ако кандидатурата ти бъде одобрена, ще имаш възможност да се включиш в безплатния курс, продължаващ месец, по време на който ще изучаваш основни концепции и принципи от света на дизайна. Курсът завършва с финален изпит, който е входен за програмата.

Design Fundamentals
Как ще протече обучението ми?

След преминаване на входния изпит, можеш да продължиш обучението си в модула Design Fundamentals, който стартира 3 пъти в годината, през месеците януари, май и септември. Модулът е с продължителност 8 месеца и съдържа 6 специално селектирани курса, които ще ти дадат възможност да преминеш през всички основополагащи сфери на дизайна и визуализацията, усвоявайки фундаментални практически умения и солидна основа от познания. По време на всеки един от курсовете ще участваш в редица практически упражнения и ще работиш над индивидуален практически проект, черпейки опит от най-изявените криейтив експерти в България.

Professional Modules
Какво следва след модула Design Fundamentals?

Професионалните модули са третия етап от програмата, по време на който ще имаш възможност да се специализираш в една от 3-те най-търсени професии в сферата на дизайна, криейтива и визуализацията - Graphic Design, UX and UI Design, Animation and Motion Design. Всяко от трите професионални направления включва по 2 модула, а всеки модул по 2 професионални курса. Продължителността на всеки модул е 4 месеца, като стартират 3 пъти в годината, през месеците януари, май и септември. Курсистите ще усвоят експертни знания и ще могат да стартират кариера, благодарение на специално селектираните курсове за напреднали, чрез които ще имат възможност да развият експертизата си на високо ниво, работейки върху реални проекти и използвайки най-иновативните похвати в сферата на дизайна и визуализацията.

Кариерно Съдейтвие
Дипломиране и кариерно съдействие

След успешно преминаване през курсовете на избраното професионално направление и събиране на необходимия брой кредити, курсистите придобиват официална диплома за професия от СофтУни. От кариерно съдействие могат да се възполват всички успешно дипломирали се курсисти, изразяващо се в безплатни консултации с кариерен специалист и директни препоръки за работа във водещи български и международни компании.

Graphic Designer 87 кредита

Графичният дизайн е неизменна част от всеки продукт, а сферата - бързоразвиваща се, което я прави доста предизвикателна. Тази професия е една от най-търсените в момента, както в малките и средни бизнеси, така и в големи международни компании. Графичният дизайнер е съвкупност от много умения - задълбочени познания за композиция и форма, цвят, цветни гами, ефекти, маски и видове специализирани палитри, използвани и стандартизирани в съвременните графични софтуери. Всичко необходимо, за да започнете успешна кариера в областта, ще откриете в програмата на SoftUni Creative.

UX and UI Designer 87 кредита

Уеб пространството е необятно, а дизайнът е неговата обвивка. Графичното оформление на потребителски интерфейси е ключ към много възможности за професионално развитие. Уменията за изграждане на функционални и адаптивни уеб сайтове се крият в редица от стъпки като проучване, прототипиране, дизайн на сайта и валидиране на постигнатото, създаване на определени бутони, страници и елементи. Тези познания в UX и UI областта за оптимизиране на апликации и сайтове помагат на уеб дизайнера да бъде предпочитан от потенциалните клиенти на неговите услуги. Сферата се развива и разраства непрестанно, следваща последните тенденции в областта. Нужните знания и умения за успешен UX and UI дизайнер може да откриете в SoftUni Creative.

Animator and Motion Designer 84 кредита

Светът на киното и анимацията е навсякъде около нас и се развива непрестанно. Сферата е една от най-търсените, тъй като предлага много възможности за развитие. Сред уменията, нужни за тази професия са монтажа, работа със звукови и видео ефекти, създаване на 2D и 3D графични анимации чрез работа със специализирани софтуери, използване на различни инструменти за движение на обектите, работа с маски и ефекти, създаването на 3D персонажи и тяхното анимиране. Всички необходими умения нужни на един аниматор и моушън дизайнер може да откриете в SoftUni Creative.