Учебен план Учебен план - SoftUni Creative
Loading...

Учебен план

Учебният план на SoftUni Creative представлява специална селекция от курсове по криейтив, дизайн и визуализация, насочени към усвояването на фундаментални знания и придобиването на практически умения, приложими във всяка сфера.

Всички успешно преминали през безплатния курс Design Basics могат да продължат обучението си във модула Design Fundamentals, където ще преминат през всички основополагащи обучения в сферата на криейтива и ще натрупат достатъчно опит, за да развият своята кариера или бизнес.

Professional Modules предоставя възможност на курсистите да придобият конкретна професия на експертно ниво, като всяко професионално направление съдържа обучителни модули, чрез които курсистите ще придобият специализирани познания и умения. Формите на обучение в SoftUni Creative са присъствена и онлайн.

free

Design Basics

3 кредита 4 седмици
Учебен план

Design Fundamentals

36 кредита 6 месеца

Модулът Design Fundamentals се състои от обучения, обхващащи най-ключовите сфери в дизайна, криейтива и визуализацията, благодарение на които ще натрупате фундаментални знания, практически умения и опит от водещите експерти в България.

Professional Modules

Професионалните модули дават възможност за по-нататъшна квалификация и придобиването на специалност в най-търсените дизайн направления.

Graphic Designer
Graphic Design Advanced 24 кредита 4 месеца
Illustrator Advanced
Photoshop Advanced
Graphic Design in Business 24 кредита 4 месеца
Graphic Design for Marketing
Logo and Visual Identity Design
UX and UI Designer
UX and UI Design Advanced 24 кредита 4 месеца
UI Design Advanced
UX Design Advanced
Graphic Design Advanced 24 кредита 4 месеца
Illustrator Advanced
Photoshop Advanced
Animator and Motion Designer
Motion Design Advanced  27 кредита 4 месеца
After Effects Advanced
Premiere Pro Advanced
3D Animation  21 кредита 4 месеца
3D Animation
3D Animation Advanced
Design Basics
Как да кандидатствам?

Обучението в SoftUni Creative е подходящо както за напълно начинаещи, така и за хора с начален до среден опит в дигиталния дизайн, както и собственици на бизнес. Всичко, което ти е необходимо, за да кандидатстваш е силна мотивация за развитие в света на дизайна и визуализацията. Курсът по Design Basics е напълно безплатен.

Кандидатствай
Кандидатствай

Всичко, което трябва да направиш е да подадеш своята кандидатура за безплатния подготвителен курс Design Basics. Ако кандидатурата ти бъде одобрена, ще имаш възможност да се включиш в безплатния курс, продължаващ месец, по време на който ще изучаваш основни концепции от света на дизайна. Курсът завършва с финален входен изпит.

Кандидатствай
Fundamentals Module
Как ще протече обучението ми?

След като преминеш през входния курс и неговия изпит, ще продължиш обучението си в модула Design Fundamentals, който стартира 3 пъти в годината, през месеците януари, май и септември. Модулът е с продължителност 6 месеца и съдържа 6 специално селектирани курса, които ще ти дадат възможност да преминеш през всички основополагащи сфери на дизайна и визуализацията, усвоявайки фундаментални практически умения и солидна основа от познания. По време на всеки един от курсовете ще участваш в редица практически упражнения и ще работиш над индивидуален практически проект, черпейки опит от най-изявените криейтив експерти в България.

Professional Modules
Какво следва след модула Design Fundamentals?

Всички желаещи ще могат да доразвият своите умения и да придобият професия в едно от 3-те най-търсени професии в сферата на дизайна и визуализацията - Graphic Design, UX and UI Design, Animation and Motion Design. Всяко от трите професионални направления включва по 2 модула, а всеки модул по 2 професионални курса. Продължителността на всеки модул е 4 месеца, като стартират 3 пъти в годината, през месеците януари, май и септември. След като изберет професионално направление, курсистите могат да стартират с един от двата професионални модула в пътеката, без значение от тяхната последователност. Курсистите ще усвоят експертни знания и ще могат да стартират кариера, благодарение на специално селектираните курсове за напреднали, чрез които ще имат възможност да развият експертизата си на високо ниво, работейки върху реални проекти и използвайки най-иновативните похвати в сферата на дизайна.

Кариерно Съдейтвие
Дипломиране и кариерно съдействие

След успешно преминаване през всички изпити от Design Basics, Design Fundamentals и модулите от избраното професионално направление и събиране на необходимия брой кредити, курсистите придобиват официална диплома за професия от СофтУни. От кариерно съдействие могат да се възполват всички успешно дипломирали се курсисти, изразяващо се в безплатни консултации с кариерен специалист и директни препоръки за работа във водещи български и международни компании.

Graphic Designer 87 кредита

Графичният дизайн е неизменна част от всеки продукт, а сферата - бързоразвиваща се, което я прави доста предизвикателна. Тази професия е една от най-търсените в момента, както в малките и средни бизнеси, така и в големи международни компании. Графичният дизайнер е съвкупност от много умения - задълбочени познания за композиция и форма, цвят, цветни гами, ефекти, маски и видове специализирани палитри, използвани и стандартизирани в съвременните графични софтуери. Всичко необходимо, за да започнете успешна кариера в областта, ще откриете в програмата на SoftUni Creative.

UX and UI Designer 87 кредита

Уеб пространството е необятно, а дизайнът е неговата обвивка. Графичното оформление на потребителски интерфейси е ключ към много възможности за професионално развитие. Уменията за изграждане на функционални и адаптивни уеб сайтове се крият в редица от стъпки като проучване, прототипиране, дизайн на сайта и валидиране на постигнатото, създаване на определени бутони, страници и елементи. Тези познания в UX и UI областта за оптимизиране на апликации и сайтове помагат на уеб дизайнера да бъде предпочитан от потенциалните клиенти на неговите услуги. Сферата се развива и разраства непрестанно, следваща последните тенденции в областта. Нужните знания и умения за успешен UX and UI дизайнер може да откриете в SoftUni Creative.

Animator and Motion Designer 84 кредита

Светът на киното и анимацията е навсякъде около нас и се развива непрестанно. Сферата е една от най-търсените, тъй като предлага много възможности за развитие. Сред уменията, нужни за тази професия са монтажа, работа със звукови и видео ефекти, създаване на 2D и 3D графични анимации чрез работа със специализирани софтуери, използване на различни инструменти за движение на обектите, работа с маски и ефекти, създаването на 3D персонажи и тяхното анимиране. Всички необходими умения нужни на един аниматор и моушън дизайнер може да откриете в SoftUni Creative.