Защо да избереш SoftUni Creative за своето обучение по дизайн, криейтив и визуализация? - SoftUni Creative
Loading...

Защо да избереш SoftUni Creative за своето обучение по дизайн, криейтив и визуализация?

avatar Катерина Костадинова 21 минути
Защо да избереш SoftUni Creative за своето обучение по дизайн, криейтив и визуализация?

В съвременния свят атрактивният дизайн е първото, което ни кара да забележим даден бранд. Впечатляващата визуализация има силата да разказва истории и емоции, да създава лоялна аудитория, която следва и споделя визията на бранда. Така дизайнът сътворява и една от най-перспективните и бурно развиващи се сфери днес, които предоставят необятно поле от възможности за развитие на съвременните поколения.

Можете да направите своите първи успешни крачки в областта на дизайна, криейтива и визуализацията, като заложите на качествено, достъпно и практически насочено обучение в областта. Цялостната програма на SoftUni Creative предлага именно това, а в следващите редове ще ви запознаем по-конкретно с предимствата ѝ и всички промени и обновления, които нанесохме в новия сезон, който предстои през септември тази година:

Какви са предимствата на цялостната програма на SoftUni Creative?

SoftUni Creative е единствената в България програма по дизайн, чийто размах се простира на всички жизненоважни полета от света на криейтива. Разработена и подобрявана с всеки следващ сезон, новата програма обещава реални знания и практически умения, така необходими за кариерно развитие и старт като успешни професионалисти и топ дизайнери.

Качествено и достъпно обучение

Още в зората на своето създаване единствената по рода си подобна програма в България има за цел да реши един основен проблем – липсата на качествено и достъпно обучение в сферата на дизайна. Преди самия старт на първото издание през 2017 г., екипът на SoftUni провежда редица срещи с компании-партньори, прави анализи на българския и международен пазар, съставя анкети сред своята аудитория, води интензивна комуникация с водещите експерти в дигиталния свят. Причината е да се събере аргументирана обратна връзка относно:

  • Какви са действителните нужди на пазара;
  • Какви професионалисти се търсят;
  • Кои са криейтив уменията, нужни за успешната кариерна реализация;
  • Какви знания изискват работодателите, за да назначат експерти в своите компании.

Програма, базирана на съвместни анализи с топ експерти практици в областта

След анализ на цялата информация, с която SoftUni разполага, екипът започва да организира десетки срещи с Петя Савова (Founder & Creative Partner, SHED), Светлана Цонева (Основател, Pixel House), Стефан Иванов (Senior UX Architect, Infragistics), Добриян Добрев (UX Lead, Coca-Cola), Васил Даскалов (Продуктов директор, "iMa3x") и още десетки от водещите имена в сферата.

Заедно с тях успяхме да създадем единствена по рода си програма, която дава реален досег до сферата на дизайна, директно от криейтив директори и топ практици, работещи по някои от най-популярните брандови проекти в България и по света.

Водеща цел на програмата на SoftUni Creative e изграждането на практически знания и умения, последвани от успешна кариерна реализация.

Фокус върху практически знания и умения според актуалните нужди на пазара

Учебният план на програмата се реализира посредством извадка и анализ на целия пазар в направлението на дизайна. Зад всяко подготвено от нас обучение стои детайлно проучване, така че да се внедри сентенцията на бизнес нужди и решения. Десетки упражнения учат курсистите на най-водещите подходи във всяко едно дизайн направление, анализират се успешни кампании от „кухнята“ на творческия дигитален свят, работи се с десетки примери, така че всеки един курсист да се научи да разсъждава, работи и твори по оптимален начин, като успоредно с това работи по изграждането на първото си портфолио.

През следващите издания на програмата фокусът остава непроменен, а учебното съдържание се променя непрекъснато, така че да отговаря на динамичните нужди на пазара. Зад изграждането и валидирането на програмата стоят над 20 експерти от екипа на СофтУни, над 30 водещи лектори и топ експерти, 10 външни консултанта и най-ценното – обратната връзка на над хиляди обучени студенти до момента.

Студентите в програмата се учат от водещите практици

Лекторският състав в настоящия сезон на програмата е съставен от най-изявените имена в индустрията, така че курсистите да се учат от дългогодишни доказали се практици:

  • Васил Даскалов - Продуктов директор, "iMa3x”. Той започва да се занимава с видео монтаж преди повече от 10 години. Отначало монтира студентски курсови работи, след което през 2009 г. допълва практиката си с монтаж на музкални видео клипове. Към момента се занимава професионално със заснемане, монтаж и постпродукция на клипове и филми. Има опит като оператор с телевизионни предавания като - "Нещо сладко с Павел Павлов", "Истерианска кухня с Давид Скоко", "Бон Апети", документалният филм за 80-тата годишнина на БНР "Олово срещу слово". Бил е оператор и асистент-режисьор на клипа на 100KILA ft. Rick Ross - Babuli Jabulah. Работил е по монтажа на "Big Brother Most Wanted", първият български 3D филм за нестинарството "Стъпки в Огъня", правил е аудио постпродукция за филмите "Случаят Кюри", "Секс Академия", "Трансгресия", основател е на проекта "The Bucks Town's work" който има за цел да свързва света на киното с другите жанрове.
  • Светлана Цонева - Светлана има повече от 17 години опит в областта на графичния и уеб дизайн. През 2008 година основава уеб студио Pixel House, което за повече от 10 години стои зад професионалното позициониране на над 80+ значими брандове. Светлана и екипа й са едни от водещите експерти в България за създаване и редизайн на цялостна корпоративна идентичност и онлайн присъствие на марката - web дизайн и изграждане на сайтове, присъствие в социалните мрежи и визуална репутация.
  • Петя Савова - тя е легенда в българския графичен дизайн. Над 15 години разтърсва рекламния свят със смелите си работи, изпълнени със смисъл, естетика и професионализъм. Известна е с шарения си характер, независимо дали е креативен директор в Saatchi&Saatchi, машина в BBDO, нечовек в Noble Graphics, умна в The Smarts или ще е Motion graphics nerd в Cinemotion, ще създава красиви сайтове в Despark, апликейшъни за Wacom или просто ще фрийленсва дизайн на сноубордове или корици за Капитал през уикендите.
  • Стефан Иванов - Стефан е магистър по Медийна Информатика от университета в Ахен, Германия със специализация в сферата на HCI и UX Дизайн. След дипломирането си той поема по интересен кариерен път включващ разработката на интерфейси за мобилни приложения, стартира собствена компания, дава началото на първия цялостен курс по UX Дизайн в България и от три години насам работи над визията за продуктите на Инфраджистикс като Старши UX Архитект.
  • Добриян Добрев - той е UX Lead за Coca-Cola в екипа на EMEA IT Marketing. Добриян работи в сферата на UX от 7 години като преди това е работил като инфографичен дизайнер за Капитал/Икономедия. Също така поема ролите на технически консултант за портфолиото от продукти ползващи технологии за виртуална/добавена реалност и VUI/chatbots. През 2017 получава UX Design Award Nomination. Той е ментор на първия в света WebVR инкубатор.

Гъвкава форма на обучение

Участниците в програмата имат възможност да се обучават в присъствена и/или онлайн форма. Тъй като до момента през нашите курсове и семинари вече са преминали над 150 000 участници, знаем, че всеки има своя ритъм и собствени предпочитания за учене.

  • Участниците в присъствена форма на обучение използват максималната ефективност на програмата – на място в сградата на СофтУни те имат възможност да обменят знания и опит с лекторския състав, да зададат своите въпроси и да получат обратна връзка на момента. Едно от ключовите предимства тук е възможността да се запознаят на живо с хора със сходни интереси, да работят по съвместни проекти и дори да създадат бизнес идея заедно.
  • Участниците в онлайн форма от своя страна са фокусирани върху бърз и по-самостоятелен напредък, оптимизация на личното време и фокус. Гъвкавостта при този формат на обучение е от ключово значение за хората, които разполагат с ограничен времеви ресурс, така че имат възможността да учат със собствено.темпо. Разбира се, въпреки че се обучават онлайн, те също могат да учат на в реално време, чрез стрийминг в нашата виртуална класна стая и да задават своите въпроси към преподавателите си дистанционно.

От съществено значение за нас и курсистите е това, учебното съдържание в обученията да е винаги актуално, спрямо последните тенденции на пазара и именно затова всяко едно обучение в СофтУни се провежда в реално време (на живо в залата или дистанционно онлайн), а не е предварително записано. След всяко занятие курсистите получават достъп до записа от учебната сесия, както и допълнителни учебни материали, така че дори да пропуснат занятието, те имат възможност да се обучават сами в удобно за тях време.

Редица са примерите и за курсисти, които съчетават и двете форми на обучение за максимална гъвкавост, която им позволява да се насладят на плюсовете и от двата формата.

Най-голямата общност от над 150 000 души със сходни интереси в България

Впечатляващо, нали? Да учиш сам, да се бориш с решаването на различни казуси и проблеми никога не е било лесно. Затова и моделът на СофтУни се отличава като най-стабилният и надежден формат до момента – да си част от общност, която си помага взаимно, те прави по-добър, по-успешен. Хиляди са примерите за курсисти в различните програми на СофтУни, които си помагат по време на обучителния процес.

Специално създадена група във Facebook за всяко обучение, достъпна за хората, записани в него. Решението за наличието на такива групи далеч не е случайно. Често те са помощник за участниците, разглеждат се полезни примери от конкретните теми за курса, провеждат се дискусии. Мнението на всеки се цени и ангажираността се стимулира с игри и изненади.

Визия за общност, вдъхновена от древността. Още преди хиляди години нашите предци са живеели заедно, по групи, за да оцелеят. Разчитали са едни на други, взаимно са си помагали. Обменът на знания и опит е бил най-високо цененият ресурс.

Днес, що се отнася за бизнес и образование, виждаме десетки примери за създадени форуми, събития, нетуъркинги, асоциации и фондации. Целта – обмен на знания и опит, взаимопомощ, контакти. Ето защо и общността на СофтУни със своите 150 000 души е извор на знания, взаимовръзка между хората, безкрайни възможности. Стотици са примерите за съвместно създадени проекти между курсисти с най-разнородни интереси.

Кариерна реализация и сертифициране

Ако попитате – ще стартирам ли работа, след като завърша програмата? Отговорът е ДА, ако положите достатъчно усилия, за да придобиете ключови знания и умения в сферата на дизайна, ще можете да стартирате работа, да се преквалифицирате и да започнете успешно да практикувате като завършени и подготвени за предизвикателства професионални дизайнери.

Всички участници имат възможност да придобият и държавно признати сертификати, след успешно преминаване на всеки курс от програмата, сертификати на SoftUni, както и диплома за придобита професия след завършване на избраното от тях професионално направление (и натрупване на необходимия брой кредити), валидирана и призната от всички сектори и компании на пазара.

През какъв учебен план ще преминете, записвайки SoftUni Creative?

Този път СофтУни подготви три професионални направления, които представляват и най-желаните професии от света на дизайна днес – Graphic Design, Web Design, Motion Design. Те са разработени в специализирани модули, които ще ви помогнат да изградите всички необходими умения, с които да стартирате успешно работа в избраното от вас направление.

Обучителната пътека пък се състои от три ключови и надграждащи се едно друго нива:

  • Design Basics: Това е началното ниво, с което стартира програмата. Курсът е безплатен и цели да запознае курсистите с основните концепции от света на криейтива и да ги подготви за всичко, което предстои нататък по време на обучението. След успешно преминаване на изпита в края на курса, участниците могат да продължат нататък с Fundamentals Program.
  • Fundamentals program: Включва в себе си най-ключовите обучения по дизайн, с които курсистите натрупват фундаментални знания в областта, ключови практически умения и най-важните техники, идващи директно от богатия опит на лекторите.
  • Professional Program: Всички, които желаят да доразвият уменията си и да се специализират в конкретно дизайн направление, ще имат възможността да направят това с професионалната програма на SoftUni Creative. Тя включва в себе си трите споменати по-горе професии – Graphic Design, Web Design, Motion Design. Курсистите ще имат възможността да усвоят експертни знания и да стартират успешно кариера в избраната от тях област, благодарение на специално селектираните курсове за напреднали. Работата върху реални проекти, използвайки най-иновативните похвати остава ключов подход и тук, за да усвояват максимално най-ефективно всички нови знания.

Какви предимства получавате, избирайки SoftUni Creative?

SoftUni Creative предоставя най-широкия поглед върху дизайна, благодарение на което курсистите могат:

  • Да се сдобият с реални съвременни знания и умения, с помощта на практически насочено обучение, обхващащо всички ключови аспекти от дизайна, криейтива и визуализацията;
  • Да придобият професионална квалификация, с която да намерят успешна реализация;
  • Да станат част от огромна активна общност от над 150 000 подкрепящи се, дейни и идейни млади хора;
  • Да получат кариерно съдействие;
  • Да участват в лекции онлайн в реално време с достъп до множество ценни за развитието им ресурси и пакети за необходимите софтуерни програми и инструменти;
  • Да участват присъствено в залите на СофтУни;
  • Да придобият държавно признати сертификати, след успешно преминаване на всеки курс от програмата, както и диплома за придобита професия, след завършване на избраното от тях професионално направление (и натрупване на необходимия брой кредити), валидирана и призната от всички сектори и компании на пазара.

Във всички обучения са включени практически упражнения, а курсистите имат възможността да работят върху реални проекти и да започнат изграждането на първото си портфолио.

Стани част от нас, създай своята успешна история, като кандидатстваш за най-широкоспектърната и задълбочена програма по дизайн в България - SoftUni Creative!

Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.