VR for eVRyone VR for eVRyone - SoftUni Creative
Loading...
Семинар

VR for eVRyone

14.10.2021 19:00 - 20:30 Online - CSharp Fundamentals Hall Online - CSharp Fundamentals Hall Иван Кунчев
Гледайте безплатно онлайн семинар на тема "VR for eVRyone" нa 14 октомври 2021 г. (четвъртък) от 19:00 часа с лектор Иван Кунчев.

За семинара


В рамките на този семинар заедно с лектора ще създадете VR интериорна разходка от един най-обиконовен двуизмерен чертеж на апартамент. Ще се използват един от водещите софтуери за архитекти - ArchiCAD - за да се моделира пространството, след което ще се визуализира чрез Enscape програма за VR, анимации и визуализации. Семинарът е подходящ за всеки, който има допирни точки до архитектурата и интериорния дизайн, но също така и за ентусиасти, които искат да надникнат в нашата професия, а защо не и да поостанат в нея. За тези, които се стряскат от ArchiCAD, Enscape е разработен и за популярната и достъпна програма за 3D моделиране SketchUp.

Стъпките, през които ще преминете:
  • намиране и сваляне на разпределение на произволен апартамент – PDF или JPEG;
  • моделиране на геометрията в ArchiCAD (стени, прозорци, врати;
  • добавяне на индикативни мебели спрямо разпределението - в ArchiCAD;
  • прехвърляне в Enscape – презентация на настройки;
  • добавяне на материали и обекти от библиотеката на Enscape – за съживяване на сцената;
  • създаване на визуализация, анимация, 360 панорама и VR.

За лектора

Иван Кунчев

Model.Lecturer

Иван е архитект с 15 годишен практически опит в сферата на проектирането. Пътят, който го отвежда до професията му започва още от гимназията с интереса му към графичния и уеб дизайн. Визуалната презентация става важна опорна точка в архитектурното му образование и от самото начало развива уменията си за презентиране на проектите си чрез различни софтуери. През 2012 г. основава Kunchev Studio – студио за архитектура и интериорен дизайн с основен фокус върху жилищното проектиране. Благодарение на опита си във визуализирането, развива успоредно услугата за презентиране на чужди проекти и я облича в отделна компания наречена ARVY Studio. Страстта му към графичния дизайн не бива изоставена, а напротив. Основава Brokkolli – студио за бранд, уеб и печатен дизайн. Всички тези дейности помагат да покрият 100% от нуждите на инвестиционния проект – проектирането, визуализирането и маркетирането. Обединяващият фактор между тези разнопосочни дейности е творческият акт на създаване – манифестирането на една идея в материален или дигитален продукт. В това той намира истинското вдъхновение и призвание.